עיצוב:
עודד עזר (2022)
שם בתפריט:
Ezer Euro
מה עוד בפונט:
ניקוד
אנגלית
מומלץ עם:
אחד המאפיינים הדומיננטיים של פונט עזר אירו הדו־לשוני, אותו עיצבתי על בסיס אותיות ׳חיים׳ שעיצב פסח עיר־שי בשנות העשרים של המאה הקודמת, הוא הפינות הקטומות והדקות המופיעות באותיות רבות - בחלק הימני־עליון של האותיות חי״ת, מ״ם ורי״ש; בחלק הימני־תחתון של האותיות טי״ת, כ״ף, עי״ן, פ״א ושי״ן; ובמפגשי הקוים באותיות אל״ף, גימ״ל וצד״י. מאפיין זה מעניק לפונט מראה עדכני ובולט. בשאר האותיות, כגון בי״ת, דל״ת, ו״ו, ה״א, מ״ם סופית, סמ״ך, פ״א סופית ות״ו, בהן לא נדרשת קטימת הפינות, הקו ממשיך בעובי אחיד.
לשתי אותיות - סמ״ך וקו״ף - קיימות גרסאות נוספות (Alternate version), לנוחות העיצוב והתאמתו לצרכים השונים של המעצב. האות סמ״ך מופיעה בדיפולט כקשתית ועגולה ואילו בגרסא האלטרנטיבית כמרובעת; ואילו האות קו״ף מופיעה בגרסא ״סגורה״, בה הרגל השמאלית מחוברת לגג האות, ובגרסא ״פתוחה״, בה הרגל מנותקת מגג האות.
הפרופורציות של אותיות עזר אירו הינן ריבועיות - מה שמעניק תחושה יציבה וקצב קריאה איטי יחסית. לעזר אירו יצרתי ארבעה משקלים, הנעים מהמשקל הקל, העדין - עד המשקל השמן, בעל הנוכחות המוצקה.
פונט עזר אירו מיועד בעיקר לכותרות ולטקסטים קצרים על גבי מסך ובפרינט. לצד העברית נכלל בו גם סט אותיות לועזיות ראשיות, בגרסת Upper case.