עיצוב: עודד עזר (2021)
שם בתפריט: Ezerkadim
מומלץ עם: רץ, בית הלל, טורטליני
פונט עזר קדים נוצר מתוך מחקר ודיאלוג עם הסופר הדגול מן המאה ה־13, סעדיה בן יחיא בן חלפון אלעדני מעדן, תימן. עקרונות כתב היד היפיפה שלו משנת 1222 שימש בסיס לעיצוב העכשווי, תוך הדגשת עובי הקוים המאוזנים, הקשתות המעוגלות, מבנה האותיות הרחב מהרגיל וכן שימור שלדי האותיות המאפיינים כתב זה, כגון מנח האל״ף האופקי – תופעה ייחודית בתולדות הכתב העברי.
למרות עתיקות המקור, הפונט הדיגיטלי הינו לחלוטין עכשווי: השימוש בטכנולוגית Variable (הפונט הגמיש) מאפשר לשחק באורכי האותיות ובעובי הקו שלהן, באופן חופשי.
לפונט עזר קדים יש שני צירים: ציר רוחבי האותיות וציר הקונטרסט של האותיות. בעוד הראשון מאפשר מבנים מרתקים של שורות הטקסט, השני מאפשר לשלוט על מידת ה׳קליגרפיות׳ של האותיות. המעצב/ת הגרפי/ת שולט/ת על הצירים בעזרת מחוונים (סליידרים) הנמצאים בחלון ה־Type בתוכנה הגרפית.
עזר קדים, כשמו, מהווה קריצה לזמן קדום ולמדבר, התגברות על הגבולות ההיסטוריים והגיאוגרפיים, במטרה להעשיר את תחום העיצוב הטיפוגרפי הישראלי. פרסום הפונט הזה מהווה את שיאו של מחקר בן 10 שנים שערכתי על מקורות הכתב העברי. יש בו את הרוח של הכתב העברי־תימני ביחד עם העברי־אשכנזי וחדשנות - יצירה ישראלית שלמה.